Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Εκδηλώσεις 9- 12 Απριλίου



1 σχόλιο:

  1. Ειλικρινά με ξενίζει το σκεπτικό με το οποίο η συνέλευση του πάρκου αποφάσισε εκδήλωση οικονομικής συμπαράστασης στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη.
    Όντας από επιλογή κάτοικος των εξαρχείων και από αυτούς που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη, διαμαρτύρομαι για την διαρκή σύνδεση δράσης της επιτροπής πολιτών και της συνέλευσης του πάρκου με τον συγκεκριμένο χώρο, υπό την έννοια ότι ανακυρήσσεται σε κυρίαρχη συνιστώσα. Κατ΄αρχήν δεν είναι όλοι οι συλληφθέντες αθώοι ή ¨αθώοι¨. Ανάμεσα τους υπάρχουν και κλέφτες ή άτομα που επειδή δεν είναι σαν οντότητες σε θέση να χτυπήσουν τον γαϊδαρο, αντ΄αυτού χτυπάνε το σαμάρι.
    Δεν έχω κανένα λόγο να νομιμοποιήσω την δράση τους.Επειδή είμαι καθημερινός αναγνώστης του indymedia, με ξενίζει η ανάρτηση των ¨επίσημων ¨κειμένων με φρασεολογία του τύπου « πετάχτηκαν» μπογιές» κατά το «σπάστηκαν».
    Με το ίδιο σκεπτικό, είχα διαφωνήσει με το άλλο αίτημα περί συνολικού πανελλαδικού αφοπλισμού της αστυνομίας. Άλλο το να απαιτούμε δικαίως την απομάκρυνση των ειδικών δυνάμεων απ΄την κατεχόμενη γειτονιά που μόνο κακό κάνουν,και άλλο να ζητάμε αφοπλισμό.
    Ο λόγος όμως της παρέμβασης είναι άλλος.
    Αυτό το μεγάλο κατόρθωμα που κάνατε με την ¨απαλοτρίωση¨( για να χρησιμοποιήσω όρο που συνάδει με τις ανακοινώσεις) του πάρκινγκ, το βάζετε σε μεγάλο κίνδυνο άν δεν συσπειρωθεί από τους κατοίκους των εξαρχείων. Είναι πραγματικά μεγάλης εμβέλειας κίνηση που μπορεί να πυροδοτήσει αλλυσιδωτές αντιδράσεις αυτοδιαχείρισης σε μια σειρά χώρους. Κάποιες δεκάδες ατόμων διαθέσατε χρόνο, κόπο, μεράκι και χρήμα για να φτιαχτεί αυτή η μικρή επαναστατημένη όαση στην καρδιά της γειτονιάς.Αλλά ή αθήνα δεν είναι βενεζουέλα. Εάν αύριο το πρωϊ, το ΤΕΕ πεί ¨το χτίζω¨, όλα τελείωσαν και το γνωρίζουμε όλοι.
    Η μόνη πιθανότητα λοιπόν να πετύχει ο αγώνας που κάνατε, είναι να μαζικοποιηθεί.
    Η λυση θα έρθει μόνο μέσα από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου πρέπει να καταφέρουμε να επιβάλουμε την υλοποίηση της ήδη υπάρχουσας απόφασης.
    Εάν δεν πλαισιωθεί από τους κατοίκους των εξαρχείων, εύκολα θα διασυρθεί και ακόμη ευκολότερα θα αποτύχει. Ο ομέρ πριόνης έχει όλα τα μέσα ( νόμιμα , νομιμοφανή και παράνομα ) στη διάθεσή του. Ο λόγος που η κρατική μηχανή δεν αντέδρασε ακόμη , είναι γιατί περιμένει να αξιοποιήσει τα λάθη.
    Σύντομα θα υπάρξουν καθοδηγούμενες ή αυθόρμητες καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών, για διατάραξη κοινής ησυχίας, για ανησυχούντες ή ¨ανησυχούντες ¨μαγαζάτορες, οι οποίοι θα αποτανθούν στην αστυνομία και θα ξεκινήσει το γνωστό γαϊτανάκι του διασυρμού, το οποίο ήδη άρχισε να εξυφαίνεται από υπέρτιτλους εφημερίδων της ¨καθεστυκιίας τάξεως¨.
    Είμαστε πάρα πολλοί εμείς που θέλουμε να βοηθήσουμε, εμέις που τρομάξαμε να ξεφύγουμε από τα καπελώματα των κομμάτων και δεν κάνουμε κέφι να φάμε και ¨αντιεξουσιαστικό¨ καπέλωμα.
    Η ασπίδα του πάρκου είναι οι κάτοικοι των εξαρχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή