Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Διαδήλωση για τους Ελεύθερους Χώρους

"Κάτω τα χέρια απο τους Ελεύθερους Χώρους. Αυτο-οργάνωση σε όλες τις γειτονιές"

Η ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο πάρκο με τη συμμετοχή εκπροσώπων ή μέλη των συνελεύσεων ελεύθερων χώρων απο όλη την Αττική, όπως το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, την πρωτοβουλία κατοίκων για το Αλσος Παγκρατίου, τις συνελεύσεις για τους λόφους Φιλοπάππου και Στρέφη, τον Ελαιώνα, πρωτοβουλίες της Δυτικής Αττικής, τον Αλιμο και πολίτες καλεί όλους σε διαδήλωση τη Δευτέρα στις πέντε το απόγευμα απο το απελευθερωμένο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο της Ναυαρίνου προς το Δήμο Αθηναίων.

Καλούμε τις γενικές συνελεύσεις όλων των πρωτοβουλιών, των απελευθερωμένων δημόσιων ή κοινωνικών χώρων, να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, απαιτώντας την παραίτηση του Δήμου απο τα σχέδια εμπορευματοποίησης, εκμετάλευσης και δόμησης των τελευταίων εναπομείναντων ελεύθερων χώρων. Τον χαρακτηρισμό τους σε χώρους υψηλού πρασίνου και την απόδοση τους στους κατοίκους των περιοχών.

Καλούμε ακόμα τους κατοίκους της Αθήνας να προχωρήσουν σε αυτο-οργανωμένες δράσεις υπεράσπισης των χώρων τους. Οι δημόσιοι χώροι κάθε ειδους ανήκουν στους κατοίκους και τους πολίτες της Αθήνας. Η παράδοση τους στην τσιμεντοποίηση και την εκμετάλευση είναι απολύτως απονομιμοποιημένη αφού καταπατά το δικαίωμα μας σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στιον Αστικό χώρο, το δικαίωμα μας στην ύπαρξη, ελάχιστων πλέον, χώρων πρασίνου και το δικαίωμα στην συμμετοχή, την συλλογικότητα και την συνδιαμόρφωση της κοινής μας ζωής στον δημόσιο χώρο.

Καλούμε άτομα και συλλογικότητες να διαδηλώσουν μαζί μας εκφράζοντας και μεταφέροντας τις ιδιαίτερες αντιλήψεις, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους. Κυρίως όμως καλούμε όλους να αναλάβουν δράση στους χώρους κατοικίας τους, μετατρέποντας τους απο χώρους εκμετάλευσης, σε χώρους ζωής, έκφρασης και δημιουργίας.

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους. Δεν τους εκχωρούμε. Δεν τους διαπραγματευόμαστε

Εμείς, εδώ και τώρα για όλους εμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου