Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση από την εκδήλωση αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας



Εκδήλωση αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, στο Πάρκο Ναυαρίνου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή της, κυκλοφόρησε κουτί, τόσο στο Πάρκο, όσο και σε παρακείμενα καταστήματα και συγκεντρώθηκαν 522 Ευρώ. Το ποσό αυτό παραδόθηκε το ίδιο βράδυ στο ταμείο οικονομικής ενίσχυσης των απεργών πείνας, στο κτίριο της Ηπείρου & Πατησίων. Νωρίτερα είχε μεταφερθεί εκεί ποσότητα εμφιαλωμένων νερών τα οποία επίσης συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν δύο Μαροκινοί μετανάστες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, καθώς και δύο Έλληνες, μέλη του ίδιου Φόρουμ.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ενός μετανάστη, οι απεργοί πείνας είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους, δε δέχονται να μεταστεγαστούν σε άλλο κτίριο, ενώ ζητούν την έμπρακτη αλληλεγγύη όλων μας. Σύμφωνα με την εκτίμηση του μέλους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, οι αμέσως επόμενες μέρες είναι οι πιο κρίσιμες όσον αφορά στην έκβαση του αγώνα των απεργών πείνας. Πιστεύει, εξάλλου, ότι η κλιμάκωση του αγώνα των αλληλέγγυων θα πρέπει να είναι ανάλογη με εκείνη του αγώνα των απεργών πείνας.
Προβλήθηκαν, επίσης, φωτογραφικό υλικό και βίντεο με συνεντεύξεις των απεργών πείνας καθώς και σχετικού περιεχομένου ντοκιμαντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου