Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το κοιτάζουν μύωπες, ενώ θα΄πρεπε να το ατενίζουν αετοί.
Β.Ουγκώ


Με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές εκλογικών σχηματισμών και υποψηφίων στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου υπενθυμίζεται ότι: το πάρκο από τις αρχές της δημιουργίας του στηρίχτηκε στις αξίες της αυτοοργάνωσης, αυτοδιαχείρισης και συνδιαμόρφωσης. Η διαρκής δημιουργία και λειτουργία του προσδιορίζεται συλλογικά από τους συμμετέχοντες στο εγχείρημα μέσω της ατομικής τους έκφρασης στην ανοιχτή συνέλευση. Συνεπώς κόμματα, οργανώσεις, παρατάξεις κλπ δεν είχαν και δεν θα μπορούσαν να έχουν θεσμική παρουσία στο χώρο.
Η προσπάθεια καπηλείας της εργασίας, της συνεισφοράς και των αμέτρητων προσωπικών και πολιτικών ρίσκων των ανθρώπων που συμμετέχουν στο πάρκο είναι επομένως προβληματική, αν όχι ανέντιμη. Αντιθέτως, υπενθυμίζεται σε όποιον εκδηλώνει όψιμο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πάρκο, ότι οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι πολλές: καθημερινή καθαριότητα, φροντίδα των φυτών, χτισίματα, κατασκευές και επισκευές, βελτίωση του φωτισμού και της παιδικής χαράς, οργάνωση εκδηλώσεων και υπεράσπιση των αξιών της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

ΥΓ: Αναφορές όπως π.χ. αυτές του Γ. Παπανδρέου ή της Ανοιχτής Πόλης δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις σχετικά με το χαρακτήρα του πάρκου και την ταυτότητα των συμμετεχόντων σε αυτό και απέχουν από την καθημερινή πραγματικότητά του όσο και οι φορείς τους.

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

1 σχόλιο: