Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Αντιστεκόμαστε στην αστυνομοκρατία

2 σχόλια:

  1. αντιστεκόσαστε? επειδή είστε ιδεολόγοι-ιεραπόστολοι άντρακλοι και υστερικές δουλοπρεπείς πάλι ιδεολόγες-θρήσκες.
    τύπε γιάννη μού επιτέθηκες με κομπλεξισμό επειδή λέει είπα τι είπα σ' αυτές που μαλώνανε τον μουσικό. Στη μια συνέλευση που παρευρέθηκα άκουγα γκαρίδες που έλεγαν " εδώ δε μιλάει όποιος θέλει, σηκώνουμε το χέρι μας για να μιλήσουμε " κι άλλες αηδίες. κρίμα που τέλειωσε το σχολείο και χάσατε τη σαδομαζοχιστική ικανοποίησή σας. και , τρομερό, ερχόμαστε "εμείς" να κάνουμε την πλάκα μας. Θα πονέσει η παλάμη σου γιάννη με τα σανδάλια και τη μπέρτα και φίλοι-ομοϊδεάτες του. Το θέμα είναι απλούστατο: γκομενιλίκια._ όχι ρε δε σε γουστάρω. Και όχι δεν είστε στο καθιστικό της μαμάς κι η μαμά λείπει για να σας πει πόσο σπουδαίοι-ες είστε. Και στο πάρκο θα έρχεται θα περνά και θα αράζει όποια θέλει. Δυστυχώς για το απανταχού τσαμπουκαλίκι και την κακομοιριά, Αυτό είναι το νόημα.

    άννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 85 (σταση μετρό πανόρμου) ΣΤΙΣ 10 πμ όπου εκδικάζονται οι προσφυγές των κατοίκων για την ακύρωση της οικοδομικής άδειας

    Παρακάτω η ανακοίνωση που μοιράζεται στις γειτονιές του 6ου διαμερίσματος κυψέλης


    ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ: Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

    - Στις 11 Νοεμβρίου θα γίνει η εκδίκαση τριών προσφυγών ακύρωσης της οικοδομικής άδειας κατασκευής του πάρκινγκ που έχουν καταθέσει συνολικά 63 δημότες. Ελπίζουμε ότι αυτή η δίκη θα κερδηθεί καθώς τόσο η σύμβαση που είχε υπογράψει ο Δήμος, όσο και η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι νομικά διάτρητες. Ειδικά σήμερα μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδιά του για την οικοδόμηση μιας από τις τελευταίες πράσινες γωνιές της Κυψέλης και να υλοποιήσει την παλαιά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς. (Ας μην λησμονούμε ότι κάποιοι γείτονές μας που τα σπίτια τους «επωφελούνται» από την παρουσία του πάρκου είτε έχουν ήδη πληρώσει, είτε χρωστούν τα χαράτσια που τους έχει επιβάλει ο Δήμος!).

    - Το πάρκο της Κύπρου & Πατησίων είναι ό,τι απέμεινε από το κτήμα του αρχοντικού της ιστορικής οικογένειας των Καλλιφρονάδων. Όμως το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο ορέγεται ακόμη και τα τελευταία κομμάτια κοινόχρηστης γης που έχουν περισωθεί στην πόλη! (πρόσφατο παράδειγμα και το κτήμα Δρακόπουλου στα Πατήσια). Έτσι ο «Ομέρ Πριόνης» επέδραμε με μπουλντόζες και έκοψε τα αιωνόβια δένδρα του πάρκου τα χαράματα της 26.1. 2009. (Στις 23 είχε δοθεί άδεια κοπής και στις 24 είχε εκδοθεί άδεια οικοδομής! Δημότες, για προσπαθήστε να διεκπεραιώσετε τις δουλειές σας με τέτοια ταχύτητα!).
    Επρόκειτο για μια πρωτοφανή πράξη επίδειξης άκρατης περιφρόνησης προς τους κατοίκους της Κυψέλης που έδωσε το έναυσμα στον αγώνα για την υπεράσπιση του πάρκου. Εκατοντάδες άνθρωποι στάθηκαν μπροστά στις μπουλντόζες, δεν πτοήθηκαν από την επιδρομή των ΜΑΤ και των δημοτικών μπράβων, οργάνωσαν βάρδιες, υπέβαλαν μηνύσεις κατά του δημάρχου, κέρδισαν μια πρώτη νίκη με την αναστολή της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή πάρκινγκ, δενδροφύτευσαν τον χώρο, ξανάστησαν και εμπλούτισαν την παιδική χαρά. Ωστόσο η εικόνα που γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε δεν είναι αυτή που παρουσιάζει σήμερα το πάρκο και καταγγέλουμε την δημοτική αρχή που προσπαθεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά αυτή την εικόνα, εμμένοντας στα σχέδιά της για την τσιμεντοποίηση του χώρου.

    - Εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει σ’ αυτή την γειτονιά μια μικρή όαση υψηλού πρασίνου με εμπλουτισμένη παιδική χαρά, παγκάκια, βρύσες, σκιές και δρομάκια περιπάτου με σύστημα αυτόματου ποτίσματος που θα αποδοθεί στους κατοίκους του 6ου διαμερίσματος για να την ζωντανέψουν με την παρουσία και τις δραστηριότητές τους. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση γι’ αυτήν την γειτονιά που ο Δήμος την έχει εγκαταλείψει αφρόντιστη, βρωμερή και υποβαθμισμένη, δημιουργώντας της επί πλέον και το πρόβλημα του πάρκου με ό,τι αυτό συνεπάγεται....
    Ένα νέο πάρκο θέλουμε στην Κυψέλη και όχι ένα υπόγειο γκαράζ με ζαρντινιέρες πρασίνου, καφετέρια και «κοινωφελές κτήριο»!

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΛΣΗ

    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

    ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

    Πρωτοβουλία κατοίκων για την υπεράσπιση του πάρκου Κύπρου & Πατησίων

    5.11.2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή