Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Συγκέντρωση υπογραφών από μηχανικούς/ μέλη ΤΕΕ

Προς όλους τους μηχανικούς/ μέλη ΤΕΕ, σας καλούμε να προσυπογράψετε το παρακάτω κείμενο για το πάρκο:
http://www.petitiononline.com/leoh17/petition.html


Δείτε και το παρακάτω ψήφισμα:

Ψήφισμα της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. Πολυτεχνείου για το πάρκο των Εξαρχείων
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧ. ΕΜΠ
ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχ. του Εθνικού Μετσοβίου συζήτησε στη Συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου 2009 της Γενικής Συνέλευσης της, το θέμα του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη, Ναυαρίνου, Ζωοδόχου Πηγής στην Αθήνα και αποφάσισε ομόφωνα:

Συντάσσεται με το αίτημα των κατοίκων της περιοχής Εξαρχείων και Νεάπολης για δημιουργία πάρκου πρασίνου στο συγκεκριμένο οικόπεδο, θεωρώντας ότι η Αθήνα έχει άμεση ανάγκη δημιουργίας τέτοιων χώρων σε όλη της την έκταση. Θεωρεί ότι οι πρωτοβουλίες αυτές των πολιτών είναι ιδιαίτερα θετικές, καθώς αναπληρώνουν το μεγάλο κενό που έχει δημιουργήσει η απουσία ανάλογης «πράσινης» στρατηγικής από την Πολιτεία.

Οι από το 1990 εκδοθείσες σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων όπως και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, σημερινού ιδιοκτήτη του χώρου, επιτρέπουν τη δρομολόγηση λύσης που θα επιλύσει το θεσμικό καθεστώς του χώρου. Οι ιδιαίτερες συνθήκες της δραματικής υποβάθμισης του πρασίνου στην Αττική όπως και της συνεχιζόμενης καταστροφής των ελάχιστων ελεύθερων χώρων της Αθήνας επιβάλλουν την αποδοχή του αιτήματος των πολιτών της Αθήνας, αίτημα που συμμερίζονται πλέον και εκατοντάδες μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ.

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2009

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιος θελει μπορει ελευθερα να αναρτησει το παρακατω bannner

    http://freedomisland.wordpress.com/2009/03/17/park-navarinou-banner/

    ΑπάντησηΔιαγραφή