Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ανοικτή συνέλευση 20/3

Και την Παρασκευή 20/3 στις 7μ. μ. γίνεται ανοικτή συνέλευση στο πάρκο για να συζητήσουμε τις δράσεις του Σαββατοκύριακου. Σε περίπτωση βροχής μεταφερόμαστε στο Πολυτεχνείο, στο κτήριο Γκίνη.

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα,
    ονομάζομαι Κώστας Ζαφειρόπουλος και είμαι δημοσιογράφος της εκπομπής ΕΡΕΥΝΑ στο Μega.

    Υπάρχει μια σκέψη να γίνει μια εκπομπή σε 2 περίπου εβδομάδες από τωρα για τον "αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο", με θέμα τις ιδέες, τις δράσεις και τον τρόπο σκέψης ατομικοτήτων αλλά και συλλογικοτήτων που έχουν αναφορές σε αυτό τον ιδεολογικό χώρο.
    Γνωρίζοντας ότι εκ των πραγμάτων υπάρχουν πολλές διαφορετικές συλλογικότητες μέσα σε αυτό το χώρο, αναζητούμε ανθρώπους, οι οποίοι να θέλουν μιλήσουν για το τι σημαίνει αυτο-οργάνωση, ελευθεριακή οργάνωση, κατάληψη-οικειοποίηση δημόσιου χώρου και τόσα άλλα ζητήματα.

    Πιο συγκεκριμένα απευθύνομαι και σε εσάς, σε μια προσπάθεια να περιγράψετε γιατί και πως οργανώσατε την μετατροπή του πρώην πάρκινγκ σε πάρκο και πως λειτουργεί η αμεσοδημοκρατική λήψη αποφάσεων στην πράξη.

    Ποιά ήταν τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης; Ποια η αποδοχή από τον κόσμο τέτοιων ενεργειών. Γιατι, αν και πως τα media διαστρεβλώνουν, παραποιούν, αποκρύπτουν και λογοκρίνουν; Και εν τέλει πως μια "άλλη κοινωνία" μπορεί να υπάρξει; Συγκρουσιακά και αν ναι με ποιούς τρόπους; Πολλά ερωτήματα

    Αυτή η εκπομπή είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να βγει στον αέρα γιατί εκτός των άλλων πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι που να θέλουν να μιλήσουν σε μια κάμερα για όλα αυτά. Παρόλα αυτά ίσως αξίζει τον κόπο να γίνει μια προσπάθεια.

    θα ήθελα τέλος να σας ζητήσω να μεταβιβάσετε σε ανθρώπους, οι οποίοι πιθανώς ασπάζονται αντίστοιχες κινήσεις (καταλήψεις χώρων, καταληψη λυρικής, πάρκο κύπρου, ΕΣΗΕΑ,αυτοοργανωμένα στέκια σε όλη την Ελλάδα ίσως και τόσα άλλα) οι οποίοι να θέλουν να μιλήσουν για τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Καταλαβαίνω προφανώς πως η ίδια η τηλεόραση (και όλα τα διαμεσολαβημένα media) αποτελεί "μέρος του προβλήματος" παρόλα αυτά κάποιες φορές υπάρχουν μικρά ρήγματα και σε αυτήν..ίσως

    το τηλέφωνο της εκπομπής είναι 2106838264

    Ακριβώς το ίδιο μήνυμα έχω στείλει και σε στην κατάληψη της ΕΣΗΕΑ αλλά και σε άλλες συλλογικότητες, μπορείτε και εσείς να το μεταβιβάσετε σε οποίον επιθυμείτε.

    ghostdogy@hotmail.com ηλεκτρονική διεύθυνση

    Στην πραγματικότητα αν δεν υπάρξουν αρκετοί άνθρωποι να μιλήσουν για το χώρο των αντιεξουσιαστών η εκπομπή δύσκολα να βγει, ήδη προσπαθούμε να κάνουμε μια υπέρβαση ...

    ελπίζοντας να υπάρξει μια ανταπόκριση σε αυτό το μήνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή